23.07.2018

27 nye sveisere uteksaminert fra AKVA Academy

Med etableringen av AKVA Academy, sikrer AKVA group Chile seg kvalifisert arbeidskraft samtidig som selskapet får fremmet likestilling og skapt nye muligheter for enkeltindivider.
female-welders-1– AKVA Academy handler om folk, muligheter og realisering av potensial. Basert på solide kunnskapen og erfaringen teamet vårt besitter, og vårt ønske og ansvar som selskap om å skape nye muligheter i arbeidsmarkedet, har vi utviklet kurs som sørger for at nye medarbeidere får opplæring i tråd med AKVA groups standarder, sier Andrew Campbell, som er direktør for regionene Americas og Australasia.

Opplæringsprogrammet for sveisere startet i januar 2018. Siden da har flere kurs blitt fullført med utmerkede resultater. I slutten av februar ble åtte sveisere uteksaminert fra det første kurset. Resultatene var så gode at det ble raskt besluttet å sette opp et nytt kurs, som ledet til at ytterligere ti nye sveisere ble uteksaminert 20. april. Deretter ble det bestemt å sette opp et kurs som også kunne bidra til å utjevne kjønnsbalansen i produksjonsdelen av selskapet.

– Å involvere kvinner i ulike deler av produksjonsprosessen er et viktig tema for oss. Det handler om å bygge en bærekraftig framtid for selskapet, sier Campbell.

Sveisekurset for kvinner, som inkluderer både teoretisk og praktisk opplæring, varte fra 7. mai til 21. juni, da ni kvinnelige lærlinger ble uteksaminert. Ingen av kvinnene hadde erfaring med sveising fra tidligere, men kom fra forskjellige bakgrunner som risikoarbeid, sosialarbeid og hjemmeværende mødre. Nå er de alle fullt integrert i ulike deler av produksjonsavdelingen, hvor de får bygd ytterligere på sine sveise- og produksjonsferdigheter.

I dag har AKVA group Chile en ny og mangfoldig gruppe av velutdannede sveisere som er fullt integrert i selskapets produksjonsteam.

– I AKVA group Chile er veldig fornøyd med resultatene fra AKVA Academy. Vi vil fortsette å fremme disse mulighetene og alltid gjøre vårt ytterste for å være en ansvarlig partner for våre kunder, avslutter Campbell.