06.11.2012

650 tonns fôringsflåte fra AKVA group

AKVA group ASA inngikk nylig en avtale for levering av en AC650 Panorama fôringsflåte til Bremnes Seashore AS i Norge. Dette er verdens største fôringsflåte i stål av sin type, med en kapasitet på 650 tonn og 5 parallelle fôringslinjer.
panorama650AKVA group ASA inngikk nylig en avtale for levering av en AC650 Panorama fôringsflåte til Bremnes Seashore AS i Norge. Dette er verdens største fôringsflåte i stål av sin type, med en kapasitet på 650 tonn og 5 parallelle fôringslinjer.

God design og moderne utstyr er noen av denne flåtens største fordeler. Den er utstyrt med en stor kran, fjernstyrte siloluker, Akvasmart CCS 90 mm fôringssystem og et 60 m3 dødfiskensileringssystem. Flåten skal plasseres vest for Bømlo på sørvestkysten. Stedet har en kapasitet på 3 120 tonn stående biomasse, som resulterer i opptil 30-35 tonn med for per dag.

I dag driver Bremnes Seashore 3 smoltproduksjonsanlegg og 20 merdoppdrettsanlegg på vestkysten av Norge. I de siste åtte årene har Bremnes Seashore opplevd en produksjonsøkning fra 10 000 til rundt 30 000 tonn. Det meste av denne produksjonen kommer fra utsatte steder.

- Fremover ser vi et behov for større skala og mer utsatte steder enn de vi driver i dag. For å møte disse behovene trenger vi fôringsflåter med utstyr og egenskaper som kan takle disse forholdene. Da vi valgte AC650 Panorama-flåten og AKVA group som leverandør, var design, fôrlagringskapasitet, fôringssystemytelse og fleksible ensileringsløsninger som gjorde utslaget. Jørn-Rune Bruun, områdesjef hos Bremnes Seashore.

- Vi har samarbeidet tett med Bremnes Seashore i mange år, og vi betrakter denne nye kontrakten som en tillitserklæring for vårt samarbeid og AKVAs lange historie med Bremnes. Denne kontrakten inkluderer også en opsjon på levering av en lignende flåte tidlig høst i 2013, sier Stig Martin Bø, salgssjef hos AKVA group.

AKVA group har levert flere enn 260 fôringslektere til anlegg over hele verden. Flere tiår med erfaring har gjort AKVA group til en kvalifisert partner og leverandør av pålitelige og kostnadseffektive fôringsflåter.


Renate Hjørnevik
Marketing Manager