04.09.2017

AKVA group og West Coast Group bringer nyskapende løsninger til akvakulturindustrien i India

Et av de største vertikalt integrerte akvakulturselskapene i India, West Coast Group, Mumbai, inngår nå et nært samarbeid med AKVA group for å mekanisere og forbedre oppdrettfasilitetene i utviklingsland som India og nærliggende nasjoner. De to selskapene kunngjorde under Aqua Nor denne uken at de har inngått en eksklusiv distribusjons- og samarbeidsavtale for å utvikle dette markedet for moderne akvakulturteknologi.
severinsen and kulkarni img 9151Etter to tiår med å hjelpe rekeoppdretterne, tilbyr vi nå nye løsninger gjennom vår AquaMart forretningsenhet, for både fisk- og rekesektoren. - Vi er svært glade for å kunne kunngjøre at vi inngår dette samarbeidsforholdet med verdens ledende akvakulturteknologiselskap, AKVA group. Norge og laks er selvsagt veldig forskjellig fra India, men vi ser gode muligheter for å tilpasse mange produkter og løsninger til våre lokale behov i utviklingsland, på tvers av arter, sier Rahul Kulkarni, styremedlem i West Coast og CEO for AquaMart. Etterhvert vil India også utvikle sin offshore oppdrettsvirksomhet ved hjelp av den norske modellen med store merder og fôrflåter. Dette ligger også i planene for India, og jo før vi kommer dit jo bedre.

Senior Vice President for teknologi og utvikling i AKVA group, Trond Severinsen, legger til; -Vi er veldig stolte over at Indias ledende akvakulturselskap har besluttet å samarbeide med oss ​​for å utvikle markedet for vår teknologi i India. Selv om det meste av vår virksomhet har vært, og fortsatt er, i laksebransjen, har teknologien vår blitt eksportert til mer enn 65 land og mange forskjellige arter i mange tiår. For å møte behovene i India og omkringliggende land, både tilpasser vi eksisterende produkter og finner opp helt nye. Dette inkluderer vårt nye MC-250 Modular Cage-konsept som er skreddersydd for Tilapia-oppdrett i innsjøer, elver og skjermede havområder. Vi presenterte dette unike og fleksible merdkonseptet for første gang under Aqua Nor. For å lykkes i India må vi tilby den riktige kvaliteten og til riktig pris. For å klare det skal vi produsere og levere komponenter fra både Norge og India, inkludert høyeffektive robotfabrikkerte merdbraketter fra Norge: Brakettene eller festepunktene er en viktig del av disse modulbaserte merdene. Vi ser også at det finnes et stort potensiale i å mekanisere fôrprosessene i Indias rekeoppdrett ved hjelp av vårt velkjente Akvasmart Central Feed System. Slike innovasjoner vil bidra til å redusere produksjonskostnader og forbedre vekst og oppdrettsutvikling for oppdrettere i India, slik som det har gjort for laks og arter i andre markeder. "

AKVA group er kjent og anerkjent som en pioner og global leverandør av akvakulturteknologi i over 40 år. Selskapet har sitt hovedsete i Norge, har kontorer i 12 land og mer enn 800 ansatte.

West Coast Group er et ledende akvakulturfirma i India, engasjert i å levere oppdrettsløsninger, oppdrett, bearbeiding, eksport og distribusjon av sjømat i over 20 år. Selskapet er basert i Mumbai, med sterk tilstedeværelse i India og tilstedeværelse også i USA, Europa og Midtøsten. Selskapet har mer enn 500 ansatte.