03.06.2016

AKVAkulturdagen på Sandstad, Hitra

I går samlet AKVA group kunder, samarbeidspartnere og andre interesserte på Sandstad for å delta på AKVAkulturdagen. I overkant av 130 deltakere fylte messeområdet med ministands og det var god stemning.
img 6459Når det formelle programmet startet åpnet CEO Trond Williksen med å ønske velkommen og å påpeke at dette var en stolt dag i arbeidskarrieren. Han fremhever Hitra som en sentral region i sammenheng med moderne akvakultur.
 
Denne dagen handlet om å vise frem ny teknologi, samle krefter i en sentral region og samtidig vise frem servicekontoret og den nye montasjeplassen. Sandstad er et knutepunkt og spiller en sentral rolle i selskapets service satsning.
 
«Dette er en ung industri, ca 40 år gammel, og vi er i et stort utviklingsløp nå med mye nye teknologi» sier CEO i AKVA group, Trond Williksen. Han snakker videre om markedstrender, behovet for effektivisering, og Norges posisjon som ledende innenfor områder som teknologi, forskning og utvikling, forvaltning og sjømatproduksjon.
 
«AKVA group er tilstede i alle lakseproduserende steder i verden. 80% av inntektene våre kommer fra laks og aktører i utlandet ser til oss for å søke kunnskap», konstaterer Williksen.   
 
Fiskeriminister Per Sandberg inntok også talerstolen under arrangementet. Han snakket om næringen som er i konstant utvikling, som det stilles strenge krav til, om potensialet i næringen og om behovet for en slik næring. Han roser AKVA group for den jobben selskapet gjør innenfor teknologiutvikling og mener at selskapet er en flott representant for norsk næringsliv. Han peker på at hvor hen han drar i verden så har de hørt om AKVA group. «AKVA group – fortsett med det! Jeg gleder meg til fortsettelsen!» sier han før han takker for seg.
 
Havnefogd for Kristiansund Havn, Arnt Honstad snakket om det nye hovedknutepunktet i Midt-Norge og Ordføreren i Hitra Kommune fortalte mer om kommunens satsning på Hitra som knutepunkt og hva de gjør og har gjort for å sikre Hitras posisjon som verdens ledende oppdrettsregion. Han fremhever Hitra som havbrukens vugge og gratulerer AKVA group med Servicestasjon og montasjeplass nettopp her.
 
Som avslutning på det formelle programmet holdt flere av nøkkelpersonene i AKVA group ulike teknologipresentasjoner. Jøran Strand snakket om Polarcirkelmerden og montasjeplassen på Hitra, Odd Jan Håland snakket om Service Stasjonene langs Norskekysten og satsningen på service tilbudet til selskapet. Inge Forseth presenterte den nye undervannsfôringsenheten og utviklingsprosjektet Atlantis og pekte på dette som et bidrag til lusebekjempelse. Ola Hausken presenterte mulighetene som ligger i utleie- og driftsavtaler og Kjetil Horn fra Nortek presenterte det siste innen sensorikk. Til sammen utgjorde dette et faglig godt program og alle kunne gå hjem med litt met faglig påfyll og kanskje også noen nye nyttige relasjoner.
 
Arrangementet ble rundet av med en sosial samling med grillfest og live musikk for alle deltakerne.

img 6448 img 6446
img 6447 img 6444
img 6443 img 6449
img 6450