11.01.2018

AKVAs første trainee

Rykende fersk fra skolebenken startet Arne Teigen Bergslien i januar som trainee ved AKVA groups hovedkontor på Bryne. Nå ser han fram til et variert og lærerikt halvår.
eksternt arneSelv om han er nyutdannet, er han likevel ikke helt ny i AKVA group. Arne har nemlig tilbrakt to sommerferier og to juleferier i resepsjonen på Bryne mens han gjennomførte første del av økonomiutdannelsen sin. Siden reiste han til Australia for å bygge på utdannelsen med en mastergrad i finans.

– Det har vært fantastisk kjekt å komme tilbake og treffe igjen folk jeg jobbet med da jeg var vikar. Jeg har alltid trivdes godt her. Det er en spennende bedrift og en hyggelig arbeidsplass i en interessant bransje, smiler Arne.  

Første trainee
Dette er første gang AKVA group har besatt en trainee-stilling. Operasjonsleder Ola Hausken ser fram til å teste ut ordningen.

– Jeg tenker dette kan være en fin måte å rekruttere unge medarbeidere på. Her får den som kommer inn anledning til å prøve ut ulike roller og dermed god mulighet for å finne ut hva som passer best. Samtidig får vi nye impulser og god hjelp på flere områder fra dag én, sier han.

Kontrakten varer i seks måneder og innebærer at Arne skal hospitere i en rekke ulike avdelinger – økonomi, innkjøp og produksjon, servicesenter, samt service og prosjektering. Ordningen blir evaluert både underveis og i slutten av perioden.

– Ut fra Arnes erfaringer og vår egen evaluering, vil vi ha et godt grunnlag for å bestemme om det skal lyses ut flere trainee-stillinger og om vi eventuelt skal utvide ordningen til andre lokasjoner, sier operasjonslederen.

Spent på fortsettelsen
For Arne er målet først og fremst å skaffe en bred forståelse for hva AKVA group driver med. Samtidig ønsker han å bidra med så mye som mulig i trainee-tiden.

– Med tanke på utdanningen min, vil jeg nok tro jeg føler meg mest hjemme i økonomiavdelingen, men det skal bli spennende å se hvordan de andre avdelingene jobber og lære mer om hvordan AKVA group er bygd opp, sier han, og legger til:

– Jeg har fått flere kjekke oppgaver allerede – også noen utfordringer – så jeg ser fram til fortsettelsen!