30.05.2017

Arnarborg ankommet Island

I dag ankom Arnarborg Island. Arnarborg er en AC 650 Panorama flåte. Flåten er levert av AKVA group som tidligere har levert to merdanlegg til Arnarlax. Den nye fôrflåten skal til anlegg nummer tre. Flåten har blitt tauet fra Tallin og ankom Talknafjordur i dag.
arnarborg ved kaiFôrflåten AC 650 Panorama er rigget for 12 fôringslinjer, designet for å tåle røff sjø og har meget bra fôrlagringskapasitet. Sistnevnte er spesielt viktig på Sagaøya.

På Island produseres det ikke fôr i dag, så det må bli tilsendt fra enten Norge eller Færøyene. Da kreves det store fôrsiloer for å sikre kontinuerlig produksjon. Fôrflåten vil gi dem en mye mer effektiv logistikk i produksjonen fremover. Fôrflåten håndterer bølger opp til 4,5 meter signifikant bølgehøyde og har trivelige bo fasiliteter som gir oppdretterne enda bedre arbeidsforhold. Nå kan arbeiderne sitte innomhus og styre fôringen fra et moderne kontrollrom, i stedet for å stå i kjeledress i kald vestavind for å styre fôringen.

imgp9489 exportprint

Hovedutstyr om bord:

• 3 generatorer
• 2 kraner PK 18500
• Ensilagesystem
• 12 siloer for mat, total kapasitet 650 t
• 12 tilførselslinjer, 6 av dem med selektorer, kan mate totalt 30 bur, men den beste og mest effektive løsningen vil mate direkte fra en linje til ett bur, totalt 12 merder.


arnarborg til kai p%c3%a5 island