12.03.2018

Bremnes Seashore fornyer båtparken

AKVA group har signert kontrakt på leveranse av fire Polarcirkel arbeidsbåter til Bremnes Seashore. Dette er selskapets hittil største frittstående båtordre med en verdi på i overkant av 10 millioner kroner.
signering-bremnes webKontrakten gjelder to Polarcirkel 1050 Cabin, hver med to innenbords D4 300 hk-motorer med vannjet, samt to Polarcirkel 845 Cabin, med én innenbords D4 300 hk-motor med vannjet på hver. Den første båten blir levert allerede i august.

– Vi har veldig tro på materialet båtene er lagd av, som har lang levetid og er veldig robust. Det, i kombinasjon med smarte detaljer som gir god sikkerhet for operatørene våre, gjorde at valget falt på Polarcirkel. Vi har også en Polarcirkel 845 Cabin fra før som vi er godt fornøyd med, forteller teknisk sjef Ernst Olav Helgesen.Polarcirkel 1050 Cabin

Perfekt for formålet
Bremnes Seashore, som i fjor markerte 80 års-jubileum, er en av Norges største privateide laksebedrifter med en årlig omsetning på 2,6 milliarder kroner (2017). Selskapet håndterer hele verdikjeden, fra settefisk til foredling, og engasjerer 365 ansatte. Selve hovedkontoret og fabrikken til Bremnes Seashore ligger i Bømlo kommune, men selskapet har også aktivitet i ni andre kommuner i Rogaland og Hordaland. Noen av lokalitetene befinner seg i det svært eksponerte området på vestsiden av Bømlo. Her vil de nye Polarcirkel 1050-båtene komme til sin fulle rett.

– 1050-modellen er vår største og mest robuste arbeidsbåt, og passer perfekt til forholdene på Bømlo. Med dobbel motorinstallasjon øker også driftssikkerheten. Jeg er overbevist om at Bremnes Seashore vil bli meget fornøyd, sier AKVA groups regionssjef for salg i Sør-Norge og nordiske land, Stig Martin Bø.


Polarcirkel 845 Cabin

AKVAs største båtordre
Polarcirkel-båtene er designet og bygd av AKVA groups datterselskap Helgeland Plast i Mo i Rana. Båtene er testet under ekstreme værforhold verden over og har etter hvert blitt godt kjent for sin robuste kvalitet og gode sjøegenskaper. Det har resultert i en stadig stigende etterspørsel.

– Ordren fra Bremnes Seashore er vår hittil største frittstående båtordre og kommer på toppen av en allerede god ordrereserve. I fjor flyttet vi båtproduksjonen til nye lokaler og doblet dermed kapasiteten. Den store interessen for Polarcirkel-båter har gjort det utfordrende å holde leveringstiden nede, så vi jobber også med andre tiltak for å effektivisere produksjonen, forteller Stig Martin Bø.


Helgeland Plasts produksjonslokaler i Mo Industripark. 

Bremnes Seashore, som også har fôrflåter og fôringsanlegg fra AKVA group, har tydelige forventninger til leveransen.

– Vi har et godt forhold til AKVA group og forventer det samme av de nye båtene som for det andre utstyret vi har fått levert: At alt skal fungere 100 prosent fra dag én, sier Ernst Olav Helgesen.