29.01.2015

Digital innovasjon fra AKVA group

AKVA group lanserer i disse dager ny digital trådløs kommunikasjon til og fra merdene. Akvasmart Digital CAP (Digital Cage Access Point), som er en ny og videreutviklet utgave av den analoge CAP'en, kobler opp kamera og sensorikk til flåten med høyere kvalitet, kapasitet og bedre rekkevidde.
2015 digital wireless«Den analoge CAP'en har vist seg å være en robust og svært god løsning for å kapsle inn elektronikk på merdkanten. Det var derfor et naturlig valg å bruke denne som utgangspunkt når vi nå skulle utvikle en ny kommunikasjonskanal mellom merd og flåte» sier Jan Inge Tjølsen, Produktsjef i AKVA group Nordic.

Innholdet i den analoge CAP'en har blitt byttet ut med komponenter for radiobasert Ethernet som kommuniserer trådløst med nettverket på flåten. Båndbredde for overføring av video og styringskommandoer er rikelig dimensjonert for overføring av flere videostrømmer samtidig.
 
«Ethernet- teknologien gir en betydelig forbedring i forhold til tradisjonell analog videooverføring med hensyn til videokvalitet», tilføyer Jan Inge.

Samtidig som streamingen av video nå vil bli bedre har AKVA group også oppgradert overflatekameraet i CAPen. Med et kraftig pan/tilt/zoom kamera kan man fra flåten styre kameraet inn i ønsket retning og enkelt zoome inn på ønsket område, som for eksempel fôrspredningen, notinnfestingen, brønnbåten, røktere, fortøyninger osv. Vinduet er gjort litt større for full utnyttelse av pan/tilt funksjonen. Trådløs overføring av video og data reduserer bruken av sjøkabler som ofte er utsatt for skader og korrosjon.  

«Vi ser på dette konseptet som en enda mer driftssikker løsning, og med den nye CAPen er vi godt rustet til å håndtere fremtidige behov for trådløs video- og datakommunikasjon mellom flåte og merd. Skal vi forbli en foretrukket partner innenfor oppdrettsnæringen må vi sørge for å utvikle teknologi som tar høyde for nye behov og tilrettelegger for fremtiden», avslutter Jan Inge.