18.06.2018

Feirer 30 fantastiske år

AKVA groups datterselskap Plastsveis har rundet 30 år. Det ble nylig feiret med både fest og bravur – i splitter nye lokaler på Sømna.
plastsveis-30 2 nyDet var en stolt daglig leder som fredag inviterte både ansatte, kunder, kolleger og politikere til storslått 30-årsfeiring og offisiell åpning av nytt bygg. Til fanfare fra ivrige kolleger avduket han skiltet som viser hvem som inntatt de nye produksjons- og kontorlokalene på Sømna.

– Jeg vil gjerne takke alle som har bidratt til å gjøre dette til en realitet, både ansatte, kontraktører og kommunen, som har vist stor velvilje under hele byggeprosjektet. Med det nye bygget har vi igjen fått samlet alle på ett sted etter at vi vokste ut av de forrige lokalene for to-tre år siden, sa daglig leder Sten Roald Lorentzen under åpningen.

Etter avdukingen fortsatte festen inni de nye produksjonslokalene, som for anledningen var omgjort til stilfulle festlokaler med både pyntede bord, scene og dansegulv. Stemningen stod i taket, for om ikke nytt bygg og jubileum var nok, kan teamet i Plastsveis også glede seg over fulle ordrebøker og meget gode resultater de siste årene.(Alle foto: Nordnorsk kommunikasjon)

Stor suksess
Plastsveis, som i år runder 30 år, har nemlig vært gjennom en enorm utvikling siden selskapet ble etablert. Fra den spede begynnelsen i 1988, da selskapet primært jobbet med å sveise rørsystemer i plast, til utvikling av stadig nye produkter og tjenester for både landbruks- og havbruksbransjen. I 2013 gikk AKVA group inn som majoritetseier i selskapet for å styrke gruppens satsning på landbasert oppdrett.

– Vi har hatt en enorm vekst de siste fem årene, ikke minst fordi vi leverer stadig flere komplette oppdrettsanlegg til laksesmolt og andre arter. Vi er ett av flere selskap som nå utgjør AKVA groups landbaserte divisjon og sammen kan vi levere alt som trengs til et moderne landanlegg, både med gjennomstrømnings- og RAS-teknologi. Gjennom AKVA group har vi også fått fotfeste i et større marked, forteller Lorentzen.

På disse årene har selskapet også fordoblet antall ansatte, som i dag teller cirka 60 medarbeidere samt 10 – 15 innleide ressurser.


Frode Alnæs og bandet Brothers sørget for topp stemning fra scenen. 

Rigget for framtiden
Med nye lokaler og et tett og godt samarbeid med de andre ressursene i AKVA groups landbaserte divisjon, ser den daglige lederen lyst på framtiden.

– Nå utvider vi også tilbudet vårt innenfor service og ettersalg, og etablerer et nytt servicekontor i Bergen for å komme tettere på kundene våre i denne regionen. Vi utfører også stadig flere oppdrag i forhold til utvidelse, renovering og modifisering av eksisterende anlegg, og bistår flere større kunder på dokumentasjonssiden. NS 9416 stiller krav til at alle landanlegg skal være dokumentert innen 2021, så her er det mye å ta tak i, sier han.


Plastsveis' nye produksjonslokale på Sømna. 


30 år med Plastsveis – en kortversjon
1988: Selskapet blir etablert for å tilby røranlegg og sveisetjenester til oppdrettsnæringen
1990: Egne produkter til landbruksbransjen blir lansert
1994: Et system for tetting av siloer og gjødsellager blir lansert
1998: Egenutviklede oppdrettskar kommer for salg
1999: Det første komplette landbaserte oppdrettsanlegget blir levert
2013: AKVA group ASA blir majoritetseier
2016: Selskapet passerer for første gang 100 millioner kroner i omsetning
2018: Offisiell åpning av nye produksjons- og kontorlokaler