10.02.2017

Høyt trykk med nytt samarbeid mellom AKVA group og KCC Power System

I en tid med nedgang i oljeindustrien har KCC Power System, som har sitt hovedkontor på Rennesøy, i tillegg valgt å rette seg mot marin- og havbruksnæringen. De har derfor innledet et samarbeid med AKVA group, og har nå begynt leveranser til en ny kundegruppe innen akvakultur.
kcc dsc1669 dxoDet antas at over 40 000 oljerelaterte jobber har forsvunnet i Norge de siste årene. I begynnelsen av 2016 bestemte KCC Power System seg for å ta grep ved å tilby sin lange erfaring og høye kompetanse innen høytrykks pumpesystemer til aktører i havbruksnæringen. Cirka samtidig ble de kontaktet av Bryne-selskapet AKVA group, som søkte en samarbeidspartner som kunne bidra til å vinne en større markedsandel innen vaskesystemer basert på høytrykks pumpeteknologi.

– Timingen fungerte veldig bra for begge parter, og vi er veldig glade for å ha funnet en lokal partner som har samme verdier som oss og lang erfaring med å levere løsninger av høy kvalitet. Det at KCC er vant med å levere til krevende kunder i oljebransjen som stiller strenge krav, er noe som gir dem troverdighet inn mot nye kunder i akvakultur, som også har store forventninger til sitt utstyr. Både folkene og produktene til KCC representerer kvalitet, og vi er veldig positive til dette samarbeidet, sier Ola Hausken, driftsleder i AKVA group.

Har reddet arbeidsplasser
KCC Power System har siden oppstart i 2008 hovedsakelig konsentrert seg om å levere sitt utstyr til offshorekunder, og har hatt stor suksess på grunn av høy kundetilfredshet og stadige gjenkjøp. Men som så mange andre ha de merket nedgangen i det oljerelaterte markedet, og bestemte seg derfor for å finne nye kunder innen akvakultur.

– Dette har vært en nødvendig og vellykket omstilling, og det er ikke tvil om at dette har vært med på å redde arbeidsplasser hos oss. Vi har snudd skuta, og har nå en god ordrereserve, sier Tor Paust-Andersen, kommersiell leder i KCC, og får støtte av teknisk sjef Kjetil Horve:

– Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med AKVA group, der vi skal benytte oss av deres salgsapparat og tilby våre løsninger til kunder langs hele norskekysten og etter hvert også internasjonalt. Det er stor interesse for våre produkter i markedet, så vi har troen på at vi har en meget positiv tid foran oss.

Langsiktig lokalt samarbeid
Både KCC og AKVA group holder til i Rogaland, og det betyr at kommunikasjonen mellom de to samarbeidspartnerne er tett og god.

– Vi har samme målsetning: Å tilby kundene våre det de trenger. AKVA group er veldig glade for at vi kan bidra til at kompetanse som er bygget opp i regionen gjennom mange år i oljeindustrien nå også i større grad kan komme den voksende havbruksnæringen til gode, og at vi samtidig kan hjelpe en særdeles dyktig lokal bedrift som KCC med å entre et nytt marked, sier Hausken.

Det investeres nå milliarder av kroner i havbruksnæringen her i Norge, og KCC vil være med på å drive industrien fremover. Fra moderne produksjonsfasiliteter på kaiområdet på Rennesøy har de nær tilknytning til kunden.

– Vi er ingen døgnflue som vil kutte av oss det nye beinet vi nå står på selv om aktiviteten i oljemarkedet skulle ta seg opp. KCC satser nå på å bli en langsiktig aktør innen akvakultur, og vi vil fortsette å utvikle vårt gode samarbeid med AKVA group, forteller Paust-Andersen.

– Det satses meget bra i denne bransjen, og det er god etterspørsel i markedet for våre produkter. Sammen med AKVA group skal vi finne stadig bedre løsninger, og skape fornøyde kunder som stadig kommer tilbake med nye utfordringer som vi kan bistå med å løse, legger Horve til.

Spesialtilpasset høytrykksvask
Produktene KCC nå skal levere til verft, oppdrettsanlegg, serviceselskaper og andre aktører innen havbruksnæringen, er høytrykks pumpesystemer som benyttes til blant annet notvask, skrogvask og ringvasker. Blant annet er bedriften eneforhandler av de solide tyske KAMAT-produktene, som har et meget godt renommé.

– Det er snakk om relativt likt pumpeutstyr som det vi har levert til offshore- og onshorekunder tidligere, men optimalisert til bruk innen akvakultur. Det at vi i KCC utfører design og sammenstilling/produksjon i egne lokaler gir systemene stor fleksibilitet med tanke på nødvendige endringer eller kundeønsker. Vi kan løse de fleste utfordringer på området, og tilbyr fleksible, spesialtilpassede løsninger til hver kunde, enten det gjelder standardsystemer i container eller innebygget pumpesystem på båt, påpeker Horve.

– Vår erfaring så langt er at aktører innen akvakultur har de samme ønskene og behovene som våre kunder offshore: Høy kvalitet, stabil oppetid, lite fotavtrykk, minimal vibrasjon/støy, enkel installasjon og vedlikehold, godt servicetilbud, samt krav til god dokumentasjon. Vi forstår forholdene langs norskekysten og kan levere det kundene behøver. Vi har definitivt noe å tilføre havbruksnæringen og vil bruke tiden fremover til å bevise ovenfor nåværende og potensielle kunder at det er smart å inngå et samarbeid med KCC og AKVA group, fastslår Paust-Andersen.


Link til produktsider