22.03.2018

Jenta med de forfriskende spørsmålene

Da Amalie Arntsen (21) skulle ut i praksis som del av studiene i havbruksdrift og -ledelse, var hun ikke i tvil: det måtte bli AKVA group.
amalie-arntsen-2 web– Jeg har jobbet både på settefiskanlegg og havfiskanlegg tidligere, og tenkte det kunne være interessant å få innblikk også i denne delen av bransjen. Jeg har også møtt mange trivelige representanter fra AKVA group i forbindelse med ulike arrangementer, som har gitt meg et veldig positivt inntrykk av selskapet, forteller Amalie, som til vanlig studerer ved Nord Universitet i Bodø.

Selv om AKVA group ikke har hatt en tradisjon for å ta inn praktikanter, lot produktsjef for lys, undervannsfôring, miljøsensorikk og dødfisksystem, Guttorm Lange, seg raskt overbevise og gikk med på å bli hennes «veileder».

– Fra første gang vi kom i kontakt med Amalie, har hun vist en veldig stor iver etter å være med og løse problemstillingene vi står overfor – særlig det som dreier seg om forholdet mellom biologi og teknologi. Og det viste seg raskt at vi kunne lære like mye av henne som hun kunne lære av oss, sier han.

Store oppgaver
15. januar troppet Amalie opp på jobb ved kontoret i Trondheim og ble straks satt i gang med å vurdere ulike problemstillinger knyttet til de biologiske aspektene ved nye teknologiske løsninger. Hun ble også raskt introdusert for Fishtalk, AKVA groups programvare for produksjonskontroll og planlegging.

– I løpet av de siste ukene har jeg fått være med og representere AKVA group både på kundebesøk og offisielle arrangementer. Jeg har også jobbet i Fishtalk support, hvor jeg har svart på telefoner fra kunder som vil ha hjelp og råd til bruk av programvaren, forteller hun.

Selv om de første telefonene på support-linja kanskje var litt skumle, er hun takknemlig for alt hun har fått prøve.

– Det har vært et ordentlig bra opplegg helt fra første dag. Her har jeg ikke blitt satt til å brette ark, men har fått ordentlige arbeidsoppgaver og lært masse underveis, sier Amalie.

Serviceleder i AKVA group Software, Marie Engan, er imponert over innsatsen.

– Amalie har klart seg kjempefint. Siden hun allerede kjenner næringen og har praktisk erfaring, har hun raskt greid å sette seg raskt inn i kundenes situasjon når de ringer. I tillegg er hun positiv og engasjert, som er veldig gode egenskaper når du jobber med support, roser hun.


På tross av sin unge alder har praktikant Amalie Arntsen (21) allerede rukket å samle arbeidsfaring fra både settefiskanlegg, matfiskanlegg og leverandørsiden. – Amalie har vist at hun brenner for havbruksnæringen. Det er akkurat hva vi ser etter i nye medarbeidere, sier Guttorm Lange, som har vært veilederen hennes i AKVA group. ​

Ungdommelig nysgjerrighet
27. april har Amalie sin siste praksisdag hos AKVA group etter et opphold på i alt 15 uker. Men hun kommer snart tilbake.

– Jeg har akkurat takket ja til et ettårig engasjement som konsulent i Fishtalk support og gleder meg veldig, forteller hun begeistret.

Planen er å fortsette studiene på deltid ved siden av jobb fram til hun har en mastergrad i havbruksdrift og ledelse. Veileder Guttorm Lange ser allerede fram til hun er tilbake.

– Det har vært utelukkende positivt å ha Amalie med på laget. Ikke bare er en hun en blid og omgjengelig kollega som bidrar positivt til arbeidsmiljøet, men hun er også uredd og har en herlig dose ungdommelig nysgjerrighet. Vi trenger en slik som Amalie til å utfordre oss og gi oss en annen vinkling på det vi jobber med, sier han.