25.01.2018

Nå blir serviceteamet enda sterkere!

Denne måneden begynte Renate og Astri på AKVA groups servicestasjon og hovedverksted på Hitra. Med stadig økende oppdragsmengde, har de allerede hendene fulle.
servicejenter eksternIndustrimekanikerne Renate Ottvad og Astri Solli Lorentzen forteller om godt førsteinntrykk; Hyggelige arbeidskollegaer, varierte arbeidsoppgaver og besøk hos imøtekommende kunder er en god oppskrift på kjekke arbeidsdager, mener de.

– Tidligere jobbet jeg som sveiser og industrimekaniker hos et båtbyggerfirma. I AKVA group får jeg også mulighet til å reise ut og jobbe med produkter i drift. Det er en kjekk avveksling, sier Renate.

For kollega Astri er det en også en fordel at de fleste arbeidsdagene skal tilbringes på servicestasjonen på Hitra. Hun har nemlig gått i land etter å ha jobbet offshore i flere år.

– Nå har jeg både kjekk jobb og bedre tid til familien, smiler hun.

Satser på service
Serviceteamet på Sandstad på Hitra teller nå 12 medarbeidere. I løpet av våren får de enda en ny kollega, da Børge Gjertås trer inn som ny servicetekniker. Servicesjef Odd-Jan Håland forteller at AKVA group satser stort på service.

– Vi får stadig nye kunder og har derfor bemannet opp flere steder for å ha kapasitet til for å følge opp kundene våre på best mulig måte. I tillegg til de nye medarbeiderne på Hitra, har vi også ansatt Chistian Hammernes som Support and Training Advisor i Trondheim og er i ferd med å tilsette nye serviceteknikere i Tromsø og Sortland. Nå søker vi også etter flere serviceteknikere til en ny servicestasjon i Rørvik, sier han. 

Alt i alt vil AKVA groups serviceavdeling utgjøre opp mot 50 medarbeidere i løpet av våren.

Se AKVA groups stillingsutlysninger her

På Rørvik er AKVA group i ferd med å etablere seg i nye lokaler sammen med Egersund Trading. Den nye servicestasjonen blir åpnet i løpet av februar og skal være et fagsentrum for oppdrettsnæringen.

– Den nye servicestasjonen vil bli bygd etter samme modell som på Hitra: Kundene får alt de trenger på én plass og kan hente og levere varer både via sjøveien og med bil. Dette gir en nærhet til kundene som er meget viktig for oss, sier Håland.

En fin «jentejobb»
Renate og Astri er ikke de eneste kvinnene i AKVA groups serviceorganisasjon – men de er klart i mindretall. Det synes de i grunnen bare er en fordel.

– Å jobbe i et mannsdominert miljø betyr lite drama og et lett og artig arbeidsmiljø hvor alle kaller en spade for en spade, oppsummerer Astri og får et bredt, samtykkende smil fra Renate.

– Kvinner har ofte et litt annet syn på hvordan vi kan løse ting og måten vi jobber på, samtidig som de er flinke til å skape trivsel rundt seg. Vi setter stor pris på deres bidrag og ønsker oss gjerne flere jenter med på laget, smiler servicesjefen.