31.08.2017

Norske arbeidshester i kinesisk farvann

Da Fujian Provincial Law Enforcement Team of Ocean and Fisheries trengte fem nye båter, gikk ordren til norske Helgeland Plast. – Vi merker god pågang fra Kina, så dette er definitivt ikke siste bestillingen vi får derfra, sier John Atle Figenschau, salgssjef for Polarcirkel-båter.
 nef4026Helgeland Plast AS, et av AKVA group sine datterselskap, har gjennom sin distributør i Kina, Beijing Fitwell Technology Co. Ltd., fått ordre på og produsert fem båter av typen Polarcirkel 685 Work med innenbords Volvo D3 220 Hk dieselmotor og DPH-drev. To av båtene er allerede levert, og de tre resterende sendes østover i månedsskiftet juli/august.

– Disse båtene skal benyttes i oppsyn av de kystnære fiskeriene i Fujian-provinsen. Dette er gode arbeidshester som er veldig stabile, slitesterke og trygge, i tillegg til at de kan holde en relativt bra fart. Polarcirkel Work-båtene er testet i ekstremt tøffe værforhold, og er førstevalget for alle som har sin daglige arbeidsplass på sjøen, fastslår John Atle Figenschau, og sier at de fem båtene er inspisert og sertifisert av China Classification Society.

Globalt vekstpotensial
Denne Kina-ordren har en verdi på 3,1 millioner kroner, og viser hvorfor det er viktig at Helgeland Plast jobber mot et globalt marked, selv om salgstallene i Norge har steget jevnt og trutt de siste fem årene.

– Vi er i en vekstfase og har et mål om å produsere opp mot 150 båter i året fremover. Da er det viktig at vi klarer å øke vår eksportandel. Nå har vi årlig ordre på mellom 10 og 15 båter fra kinesiske kunder, i tillegg til at vi har kunder i Skottland, Brasil, Afrika og middelhavslandene. Det er ikke tvil om at det er potensial for enda mer aktivitet i utlandet. Interessen er der, og kundene vi har kommer som regel tilbake med flere bestillinger.

Bredt bruksområde
Polarcirkel-båtene har blitt meget populære i både inn- og utland på grunn av sine unike egenskaper, og fordi de så å si er vedlikeholdsfrie.

– Båttypen brukes innen beredskap, av fiskeoppdrettere, undervannsentreprenører, offshoreindustrien, turistnæringen, og en rekke andre private og offentlige aktører. En annen viktig grunn til at kunder over hele verden velger oss, er at vi kan skreddersy båtene på måter som andre ikke kan, og det garanterer at båten blir tilpasset oppgavene den skal utføre, sier Figenschau.

Han kan fortelle at ordrebøkene for tiden er rimelig fulle, men inviterer interesserte til å ta kontakt for å høre hvordan Helgeland Plast kan hjelpe dem med å skape enda bedre arbeidsplasser på sjøen.