14.06.2016

Offisiell overrekkelse av AC 450 Panorama til E.Karstensen

Brødrene Geir og Nils Tore Karstensen har valgt å investerer i fremtiden og har kjøpt en splitter ny AC 450 Panorama fra AKVA group til en verdi av 17 millioner kroner.
200616 039new2Den skal ligge i Langeråa nordvest for Florø. Dette er den største enkeltinvesteringen som er gjort i selskapets historie. Fôrflåten er oppkalt etter moren deres, Borghild, som drev selskapet frem til sønnene tok over driften. Nå er sønnene til Geir og Nils Tore også på full fart inn i driften. Harald Johan (21) er allerede lærling ved oppdrettsanlegget og Kristoffer (18) skal snart ta læretida si her.

Tirsdag denne uken besøkte en delegasjon fra AKVA group E.Karstensen sin lokalitet for en offisiell overrekkelse av fôrflåten.

– Dette er en av de mest moderne fôrflåtene vi har levert og dette er fremtiden, uttaler direktør for AKVA group Nordic - Per Andreas Hjetland til Firdaposten.

Flåten har en fôrkapasitet på 450 tonn og 8 fôringslinjer og er bygget på et verft i Polen. Det meste er helautomatisert og det er mulig å fjernstyre og overvåke flåten uten faktisk å være om bord. Silolukene er også helautomatisert og fôrbåtene kan legge til og åpne silolukene med fjernkontroll uten manuell håndtering, dette forenkler drift og fôrleveranser og er ett av mange flere eksempler på hvordan ny teknologi kan bidra til en effektivisering av driften.

Bofasilitetene er det heller ingenting å si på. Flåten har to dusjer, tre flotte moderne lugarer, stort kjøkken og et imponerende kontrollsenter. Herfra driftes anlegget med fin utsikt over oppdrettsanlegget og fjorden.