10.08.2015

Platform fôrflåter for avsidesliggende lokaliteter

AKVA group bringer moderne oppdrettsteknologi til fjerne lokaliteter over hele verden, og muliggjør leveranser overalt hvor man kan shippe en 40' container.
2015-platform-feed-barges-for-remote-locationsBilde: Det aller siste innen fôrteknologien kan nå sendes til innsjøer og steder som var helt utilgjengelige før, som her på Dunan i fjellområdene i Tibet, Kina!

Dette flåteKonseptet tilpasses og skreddersys kundens behov når det gjelder størrelse og formål. Konseptet er modulbasert og muliggjør leveranser av kostnadseffektive fôrlogistikk løsninger og moderne fôringsteknologi til innsjøer og steder hvor konvensjonelle fôrflåter ikke kan benyttes.

I juni 2015 overleverte AKVA group en komplett produksjonslokalitet for regnbueørret til Dunan i Longyangxia Reservoir, 2600m opp i Tibet fjellområdene i Kina. Leveransen inkluderte blandt annet 20 Polarcirkel plastmerder, fôringsanlegg og en stor Wavemaster AP120 Platform fôrflåte som ble sendt i 26 containere og montert på stedet.


Flåten er designet og produsert av AKVA group Chile. Den måler ca. 18x28m, har en fôrkapasitet på 120t, Akvasmart Quattro fôringsanlegg, har to generatorer, kontrollrom, oppholdsrom og mulighet for overnatting for hele mannskap fordelt på fire lugarer. Inkludert i leveransen var også 20 stk. Polarcirkel merder, nøter, fortøyninger, kamerasystem og arbeidsbåt etc.Dette er innovative løsninger som svarer på våre kunders behov for å bringe den nyeste fôringsteknologi en til semi-eksponerte lokaliteter i innsjøer og steder som tidligere var regnet som utilgjengelige, sier Andrew Campbell, COO - Americas og Australasia. Det er hundrevis av store innsjøer og hydro dam reservoarer rundt om i verden som egner seg til moderne og bærekraftig oppdrett i merder. AKVA groups fokus på å være "Din teknologi- og servicepartner" har vært viktig for utviklingen av denne innovative serien av modulære plattformer. Innovasjon og kundefokus har vært avgjørende for å kunne tilby gode teknologiske løsninger til kunder i disse områdene. Dette konseptet gjør det mulig for disse kundene å dra nytte av stordriftsfordeler på lik linje med andre oppdrettere på mer tilgjengelige lokaliteter, noe som har vist seg å være svært viktig for å lykkes i lakesenæringen, sier Mr. Campbell.

Disse skreddersydde flåtene er tilgjengelige fra 50-400t lasteevne, og nivået på utrustning kan tilpasses alle kundens behov, avslutter Mr. Campbell.By Andrew Campbell
COO Americas & Australasia
AKVA group Chile SA