24.05.2018

Prisvinnende prestasjoner!

AKVA group Scotland vant to priser under Aquaculture UK-utstillingen denne uken. Daglig leder Jason Cleaversmith sier det er en stor anerkjennelse av vår forpliktelse til å støtte sektorens vekst og utvikling.
img 50701AKVA group vant både «Rising Star»-kategorien på grunn av prestasjonene til driftsdirektør Scott McKay og kategorien «Business Development» på grunn av selskapets innsats knyttet til innovasjon, eksport, utleie, service og support.

– Vi er veldig stolte! Å bli tildelt disse prisene er en anerkjennelse av innsatsen vi legger ned i å gjøre virksomheten vår enda sterkere, sier Jason Cleaversmith, daglig leder for AKVA group Scotland.
 
Rising Star!
Scott McKay startet i AKVA group i 2012 som elektroingeniør. Han utmerket seg raskt i selskapet og fikk mer og mer ansvar, først som senioringeniør og senere som driftsleder før han i 2017 ble forfremmet til driftsdirektør i en alder av bare 27 år på bakgrunn av sine meritter og prestasjoner i selskapet.

 – Hans modenhet, kundefokus, akvakulturkunnskap, pålitelighet og entusiasme for virksomheten er drivkraften bak alle beslutningene vi har tatt for å øke driftssiden av virksomheten vår, forklarer Jason Cleaversmith.

Som en del av den nye stillingen, har Scott måtte omstille seg fra en svært operativ lederrolle til en mer strategisk tilnærming. Han har i dag ansvar for 26 ansatte og sørger for at de har verktøyene de trenger og er bemyndiget til å gjennomføre jobben sin på en slik måte at de sammen oppfyller målene virksomheten har satt. Han har vært en sterk talsmann for personalopplæring og utvikling og sørger for at HMS står øverst på dagsordenen, samtidig som han motiverer teamet sitt til å overgå det forventede bidraget til virksomheten. Han er en mann til å stole på, som tar veloverveide og gjennomtenkte beslutninger, og han er til å regne med når det gjelder endringsledelse.

– Gjennom hans roller i selskapet har han ledet en stor endringsprosess i virksomheten vår, hvor det å være «best i klassen» på service og support er selve hjertet av hva vi gjør. Han er virkelig en kommende stjerne og vi er veldig glade for at han fikk denne anerkjennelsen av juryen, sier Jason.
 
 
Forretningsutvikling
En nøkkeldriver for AKVA group Scotland er å skape et nært samarbeid i næringen gjennom å tilby personlig og profesjonell service samt innovative løsninger.

Siden selskapet vant «Supplier of the Year»-prisen i 2015, har AKVA group Scotland igangsatt flere forretningsutviklingsinitiativer og fortsetter å investere i virksomheten, blant annet har de doblet antall ansatte og økt lønnsomheten. Initiativene inkluderer innovasjon og utvikling av nye produkter, økt utleievirksomhet, tjenester og support, samt økt virksomhet i eksportmarkeder.

AKVA group Scotland har utviklet en hel rekke nye produkter skreddersydd for kundens behov. Teknologisk innovasjon og utvikling av direkte og indirekte tjenester er avgjørende for forståelsen av den samlede verdiskapingen fra akvakultursektoren. Selskapet anerkjenner sterkt konsekvensene av nedetid på utstyret, og de legger derfor stor vekt på rask hjelp og support
– Å være nær kunden er ekstremt viktig for oss og vi fortsetter å bygge vårt serviceteam for å sørge for at vi kan fortsette å tilby best mulig service hver gang, forklarer Jason.

Selskapet har også økt sin utleievirksomhet betydelig, både når det gjelder inntekter og rekkevidde. Tilgjengelige produkter inkluderer nå kraftinfrastruktur, lys, kameraer, miljøsensorikk, notvaskere og fôringssystemer.

– Den viktigste fordelen med en leiepakke er at vi gjør det mulig for oppdretteren å fokusere på selve produksjonen mens vi sørger for at utstyret fungerer døgnet rundt, forklarer Jason.

– Vi er stolte av rollen vi spiller i utviklingen av næringen, og hva vi gjør for å møte kundenes behov og bidra til den skotske verdikjeden. Jeg tror at «Business Development»-prisen er et godt vitnesbyrd om at vi er på rett spor, avslutter han.


Jason Cleaversmith to the right.