21.04.2015

Tidenes største kontrakt for Plastsveis AS

Plastsveis og AKVA group melder i dag om avtale på bygging av nytt anlegg for produksjon av Rognkjeks (Cyclopterus lumpus) til Namdal Rensefisk AS i Flatanger.
fiskProsjektet føyer seg inn i en lang rekke av nye prosjekter knyttet til produksjon av rensefisk den siste tiden. Avtalen har en verdi på nesten 24 millioner NOK.Anlegget som skal bygges er planlagt med totalt 72 stk spesialutviklede tanker for rognkjeks. Ved en vekt på omkring 20 gram skal rognkjeksen settes i sjøen sammen med laksen for å hjelpe til med å holde lusenivået så lave som mulig.

Dette er en tidenes største ordre for Plastsveis forteller Sten Roald Lorentzen, Administrerende Direktør i Plastsveis AS. Rognkjeks er en relativt ny art i oppdrett og det er en art som har helt andre behov enn laks. Med denne kontrakten beviser vi slagkraften av våre kreative og faglig dyktige medarbeidere i kombinasjon med fleksible og praktiske løsninger. Vi lykkes fordi vi er i stand til å skreddersy løsninger som både møter kundens og fiskens behov. Det er også avgjørende for vår suksess at vi har svært gode referanser på tidligere jobber vi har utført i regionen. Vi befester vår posisjon som en solid partner som evner å hjelpe våre kunder med å løse nye utfordringer og vi er sv����rt glad for å kunne bidra til å redusere utfordringen med lakselus på en så miljøvennlig måte som dette sier Sten Roald.

Som de fleste av prosjektene innenfor landbasert har veien frem mot en ferdig løsning og kontrakt vært lang og krevende. Prosjektet har involvert en lang rekke personer både i Plastsveis og i AKVA group Denmark og kunne ikke blitt en realitet uten den fantastiske innsatsen som har blitt lagt ned av hele teamet.