24.08.2017

Verdens mest besøkte fôringsflåte?

Vi takker for tilliten og gratulerer Lovundlaks med sin nye AC 450 Comfort fôringsflåte som ble levert fra AKVA group i juli. Overtakelsen av flåten skjedde ikke som et stille skip i natten. Lørdag 19. august var det mer enn 300 små og store gjester på flåten. Det må ha vært verdensrekord i antall besøkende på en fullt operativ fôringsflåte i løpet av noen få timer på denne solrike sommerdagen!
bilde 1 fl%c3%a5te henryBakgrunnen for det store besøket var at Lovundlaks inviterte til åpen dag med dåp av den topp moderne flåten samt visning på hele oppdrettsanlegget som ligger rett ut for Lovund, på Vardskjæret Sør. En stor del av de besøkende har arbeidet i havbruks- og fiskerinæringen i en mannsalder, men for mange var dette første gang de hadde nærkontakt med laksen i merdene og fikk se innsiden av en fôringsflåte og hvordan et avansert oppdretts­anlegg drives.

 
AKVA group var representert med prosjektleder Alf Kåre Ulfsnes, regionsalgssjef Jørn Sivertsen og salgsdirektør Hans-Øyvind Sagen. Jørn Sivertsen foretok høytidelig overrekkelse av flåten til eierne.
 
Under dåpsseremonien ga adm. dir. i Lovundlaks, Jacob Palmer Meland, et glimt av verdiene som ligger bak det veldrevne oppdrettsselskapet. Blant annet fikk flåten navnet «Henry» for å hedre en avholdt og dyktig arbeidsmann som hadde vært hos Lovundlaks i et langt liv, men dessverre ikke er blant oss lengre.
«Lojale og dedikerte medarbeidere er den viktigste bærebjelken for selskapet og de er den viktigste byggesteinen for god drift også de neste 50 årene. I tillegg er det viktig å bidra til et godt lokalsamfunn og å utvikle langsiktige relasjoner med gode leverandører.»
Dette var noe av det budskapet fra Meland under dåpstalen for «Henry». Med glimt i øyet fortalte også Meland om hvordan han under byggeprosessen av flåten hadde utfordret prosjektleder Alf Kåre Ulfsnes med å sende eposter og spørsmål godt over midnatt, og likevel fått svar fem minutter senere. Og deretter sendt en ny epost i seks-tiden om morgenen, og like rask respons fra Ulfsnes. Samarbeidet med AKVA group fungerte upåklagelig, og man skal være oppe tidlig om morgenen hvis man skal følge tempoet til Meland og hans team i Lovundlaks.
 
Henrys niese, Ingvild Myhre, var stolt gudmor for flåten. Etter noen iherdige forsøk fikk hun knust champagneflasken til stor jubel og applaus fra de frammøtte. Åpen dag ble avrundet med fest på klubblokalet til Lovund idrettslag, inkludert et imponerende profesjonelt program. Med bakgrunn i godt oppmøte og stemning i taket både på åpen dag og på festkvelden, så tror vi i AKVA group at Lovund og Lovundlaks er godt skodd for uendelig mange glade lakser i minst de neste 50 årene ...

 
 
Fakta om foringsflåten:
 
AC 450 COMFORT
  • Foringskapasitet dimensjoneres i henhold til kundens behov
  • Kalkulert styrke til å tåle opp til 4,5 m signifikant bølgehøyde (Hs)
  • Tidsriktig design gir økt trivsel
  • Romslig lydisolert motorrom klargjort for de nyeste strømaggregatene og fôringsanleggene
  • Skroget er metallisert over vannlinjen for å beskytte mot vær og vind
  • 5 års garanti på alle malte flater
  • Lagringstanker med stor kapasitet integrert i skroget
 
AKVA group er svært fornøyd med at Lovundlaks AS i disse dager har inngått en ny kontrakt på en AC 450 Comfort, tilsvarende «Henry», med levering mars 2018.