Shetlandsristen

Hvorfor velge shetlandsristen?

blue-line-headers-4px
Selv om passiv sortering ikke er nytt representerer Shetlandsristen et stort teknologisk fremskritt. Metallristene man brukte tidligere hadde begrensninger som følge av tung vekt og stiv konstruksjon. Dette førte med seg skjelltap og fysisk skade på fisken, og gikk utover sikkerheten til arbeiderne ved oppdrettet.

Shetlandsristen løser disse problemene fordi den er lett i vekt, fleksibel i konstruksjonen og enkelt kan brukes på store områder med sikkerheten i behold. De forhåndsbestemte åpningene holdes presise selv under stort trykk når Shetlandsristen er i bruk, hvilket garanterer nøyaktig størrelsessortering. Likevel kan Shetlandsristen foldes sammen som en vanlig orkastnot når det ikke er i bruk. 

Styrken, fleksibiliteten og den lette vekten kommer av det nøye utvalgte materialet. Relativt korte lengder av svært stive uPVC-rør er sammenkoblet i løkker av Dyneema-tau i serier av individuelle åpninger. Dyneema brukes fordi det er det sterkeste, mest stabile og slitesterke tauet. Plastrørene har en glatt overflate og kan rotere, slik at det ikke forekommer skade på fisken og skjelltap.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud!

Jane-Loevold-Veivaag_webres
Jane Løvold
Product Sales Manager Special Nets

+47 957 64 155
jl@egersundgroup.no